fredag 31 oktober 2014

Stan o Hockey derby

Som sagt så kom vi till Skellefteå o deras camping på Onsdag kväll. Vi parkerade oss o bara mådde gott. Vi åt god mat och trivdes.
 På Torsdagen klädde vi på oss och tog en lång promenad och även shoppade lite:) Vi ska ju bli farfars:) så självklart blev det en sak till kommande barnbarnet:))
 Kjell han var som en pressfotograf:)) Vi gick in till shoppinget där Skellefteå AIK har sina sponsorsaker o kläder..och tittade:))

 Vi hittade ett jättestort fik som vi inte hittat förut. Det hette : http://www.espressohouse.com
Det var ett mysigt fik som hade en massa kaffesorter. Men bakelser hade dom dåligt med. Jag som är så sugen på bakelser när jag går på fik. 
Så det fick bli en hallon paj med vaniljsås...igen :)
Solen sken o var så fint igår.

Lite middag och sen iväg till matchen. Hockey derby mellan Skellefteå och Luleå. 
 Vi satte på oss hela munderingen och gick mot  ishallen som är precis bredvid campingen...för er som inte visste. Helt perfekt:))
 Vår hejarklack var redo för hejar ropen. Dom är så många...och vi hade våran sittplats så nära Luleå klacken. Det känns verkligen som en hatmatch mellan dessa 2 lagen. Det känns så. Ännu mera kan man väl känna så...när vår målvakt blev på åkt att han låg o vred sig i smärtor på isen...o Luleå supperterna börjar ropa ...hata Skellefteå. Det kan jag tycka är omoget o rent idiotiskt av dom!!.  Då blir jag fruktansvärt arg !! När dom gör illa sig o det ropas hat ord !!
Glada blev vi när allt ordnade sig och vår målis var uppe på benen igen:) Och att det dessutom blev vinst för oss. 3-2. Det räcker...för vinst blev det till det bästa laget :) Dom var värdiga vinnare, helt klart. Dom spelade för en fullsatt arena..6000 st inbetalade besökare !!
 Här utanför ishallen igår kväll. Suuuperglad är vi såklart. 
Tummen upp:)
Även om inte mina svarta fingervantar syns...att jag gör tummen upp :))

Vi har haft några fina dagar i Skellefteå. Just nu är vi på väg till Luleå...jo ni hörde rätt:)) Vi ska absolut inte på någon hemma match för Luleå...Utan vi ska till hantverksmässan och stå på Arcus campingen tillsammans med våra vänner Leif o Rose, o deras son. Det ska bli så supertrevligt.

Oj vad jag älskar husbilslivet:-))

torsdag 30 oktober 2014

I väntat på hockeymatch

Godmorgon kära läsare och bloggare. Just nu njuter jag i fulla drag:). Jag får sitta i vår husbil och njuta, dricka kaffe och blogga:-)...såhär på morgonen. Vi bestämde oss för att ta vår husbil "lilla pärlan" o åka till Skellefteå o se på vårt hockey lag, som har match idag torsdag. När vi åkte hemifrån sken solen så starkt hela vägen fram. Ojoj så låg o stark den var..... Men visst är det trevligt när solen visar sig, trots det är eftermiddag.
I går kom vi då fram till Skellefteå Camping. Vi parkerade oss på denna platsen:) Dom har ff billigare pris för husbilar. 150 kr/dygn. Det är en massa husvagnar här...men vi är bara 2 husbilar:) Vi får väl se hur många det blir som kommer ikväll..innan matchen...med tanke på att det är i mitten av veckan o många jobbar. Då är vi glada att maken kan ta ut lite flex ledigt o vi kan åka iväg såhär. Att få campa och se en hockey match.
Sen åt vi middag i husbilen,...förrätt serverades:) sen huvudrätt. Det gäller att mysa till 100 % när man kan:))
 Förrätt: Toast med stenbits rom, creme fraise o rödlök. Mums:) vad gott det var :) Huvudrätten fotades inte.:) haha. Höll inte på att hinna med att fota detta heller...innan jag hade ätit upp allt:)).

I dag blir det en lång promenad och lite shopping här i stan i solskenet:)
Ha en fin dag..det ska vi ha..o avsluta med hockey match med hela munderingen på:)
( fotat förra gången vi var här:-))  )


tisdag 28 oktober 2014

Husbils visning vid stads campingen.

På eftermiddagen idag gick vi ner till Västra Kajen, och campingen här i stan. Husvagnscenter hade husbils visning. Dom visade Knaus, Morelo och Dethleffs bilar.
 Vi stannade ett tag o surrade mest med Johan...VD:n för företaget. Han är jättetrevlig:) Mycket surr o skratt. Sen träffade vi andra som var där o tittade...såna med samma intresse som oss...husbilar:))
När vi senare gick hem, hade det börjat skymma o bli mörkt. Men vad vackert det är med all belysning...i skymning över stan :)
 När vi kom hem gick jag över till en av våra grannar. Och där blev jag i 2 timmar :)) Haha. 

söndag 26 oktober 2014

Silhouette Cameo skärmaskin

Nu har jag fått min nya leksak, levererad med posten:) Vi har beställt en Silhouette Cameo. Denna kommer att komma till användning till mitt scrapbooking och utskrifter man kan sätta på bilar:) Men det är mycket att ta in o lära. Tur att söta väninnan Yvonne( Joy )också köpt en...så vi lär skypa ännu mera med varandra nu...så vi får fråga om tips. Eftersom det är 90 mil emellan oss....är jag glad att vi har skype :))
Oj vad vi har fixat o donat med denna maskin i helgen. För utom i går kväll när vi blev bjudna hem hos våra fina vänner på middag. Där hade vi det också jättetrevligt, o jättegott var det också:)
Man kopplar ihop skrivaren med datorn...sen får fantasin flöda:)Det gäller att testa sig fram o prova vad man kan göra...så mitt namn blev det första som testades:)Mer om denna fina maskin kommer sen.

Hos oss är det snöfritt just nu. Så jag o Kjell har varit på 2 promenader idag:) Vi har haft 7 plus grader i stort sett hela helgen. Visst är det skönt också...så länge det inte regnar ;-)

fredag 24 oktober 2014

Snurrad bulla :)

Nu har jag bakat mina längder igen. "Snurrad vanilj o kanellängd. Det gick riktigt bra denna gången:)
200 grader i ca 20 minuter...beroende på er ugn.
Grädda längst ner i ugnen:)

 Jag har fått sånt beröm av dessa bullar. Alla har gillat dom när dom får smaka:) 

Testa dom själva ni som vill och kan:)

Trevlig helg

torsdag 23 oktober 2014

Ljusslingor på balkongen

Vi har satt upp ljus slingor på balkongen....jaja...på den ena balkongen:) för vi har 2 st lika stora:) En balkong finns vid vardagsrummet..o en balkong finns från vårt gästrum/kontor. Vilket lyx med 2 ställen att sitta på :) Och lika stora också. Däremot saknar jag inglasning. Vet inte om det går att ha inglasning på dessa balkonger...eftersom dom är rundade. ?.....
 Den här balkongen hör till vardagsrummet... Ville ha lite belysning där i vinter...så vi passade på att sätta fast den innan det blev alldeles för kallt för fingrarna:)
Resultatet blev riktigt mysigt:) Kablarna ska bara ändras lite för att inte synas så mycket. Jag fotade snabbt när vi tände upp för att se hur allt blev. Ännu är inte belysningen tänd kvällstid...men snart:) för jag brukar inte kunna hålla mig:) jag tycker att det är så mysigt när man får tända upp ute. :)
( lite suddig bild )  :-)

onsdag 22 oktober 2014

Vinterdäcken påsatta.


Nu har vi satt på vinterdäcken på "Lilla Pärlan" :) Så nu är det bara att köra på hela vintern. Vi hade planerat att åka ut i helgen på lite olika ställen....men inte blir det...vi hade sett fel på datumen. Så vi åker inte förrän nästa helg.
 Så det kommer att bli en pyssel helg hemmavid istället. Jag får väl suga på karamellen o vänta till helgen. Sen har vi både snö o slask...o mer snö skulle komma i helgen...inte för att vi brukar bry oss om det...men nu blir det så. Pärlan kommer ut först nästa helg.

Jag har en del annat jag pysslar med hemma...mer kommer om det:)


måndag 20 oktober 2014

London resa bokad :)

Det har hänt en del i helgen...såklart har vi firat kan jag väl säga:) att vi sålt huset. Vi skrev klart med våra husköpare i fredags. Vi har haft en sån supertrevlig helg...vi har varit så glada och lyckliga över att allt är klart, o att vi bor där vi bor. Allt känns så bra :)

Dessutom har vi under helgen bokat och gjort klart...med sönernas hjälp...en resa tillsammans till London :)
 Lagom till julhandeln åker vi dit tillsammans med våra ungdomar. Ska bli så spännande:) Vi tycker att det är så kul att kunna överraska dom. Visst är det härligt att höra, o se deras glädje i röst och i ögonen, när dom får veta att det ska bli en resa tillsammans med deras föräldrar :) 
Det värmer i hjärtat:)

Sen blir det så trevligt att få umgås med alla våra fina:) 
Så nu ser vi fram emot denna resan i December.

Helgen har bestått av många "firar" middagar:)

torsdag 16 oktober 2014

Det kom ett paket:)

Min kära väninna Yvonne, och hennes Jakob...har varit på semester med deras husbil i 5 veckor. Men nu har dom kommit hem...och genast skickade hon ett paket till mej:) Så himla söta dom är som handlar en present till mej...i Tyskland av alla ställen :)
Yvonne vet att jag storgillar ugglor. Så hon hade sett ugglor lite överallt under semestern:) ...o gick rakt i denna tub scarfen ..full med ugglor. Och köpte den till mej:) Men så himla glad jag blev !!! Tuuusen tack snälla ni för den fina presenten. Den ska jag ha på mig i kväll när jag går på kören :)
Vi har verkligen fina vänner som har kommit o besökt oss, och dessutom lämnat inflyttnings presenter också...och skickat paket med posten:) Tusen tack för att ni finns:) Dessa är verkligen våra vänner, det känns i hjärtat. Tusen tusen tack till alla er. Vi är så glada för att ni finns i våra liv. 


onsdag 15 oktober 2014

Nya skosulor// Ernst skålar

Eftersom jag inte fått någon tid för operation av min hallux fot...så fick jag remiss till en specialist som gjuter skosulor...speciellt för min fot. Så jag åkte 8 mil enkel väg till Sko boten i Boden.
Jag frågade om jag fick fota när han hade gjort klart mallen:) javisst absolut..det gick bra.
 Snabbtorkande gips.
Mina snygga fötter...efteråt:)). Nu ser ni min knöl på höger foten...den är "avhackad" en gång för över 10 år sedan. Den växer hela tiden..sen får man hammartår också, bredvid stortån...som kryper under tårna..Usch o fy va ont denna foten gör. Hoppas innerligt att dessa skosulor hjälper mig nu. Dom säger att mina främre fotvalv har pajjat..därför går det inte att operera....så jag hoppas på sulorna nu.
 Ett fotbad fick man efteråt, för att tvätta bort allt gips:)

Medan jag väntade på att sulorna skulle bli klara...3 timmar senare. Hann jag med att äta lunch med våra goda vänner..Agnetha o Alf. Vi träffades i deras shopping, där bjöd dom mig på lunch...o det var inte förhandlingsbart :) Dom är så söta båda 2. Sen hade dom med sig inflyttningspresenter till mej o Kjell...som jag fick lov att ta med mig hem o öppna tillsammans m kära maken:)
 Han tyckte det var roligt att öppna paketen..:) Och dessa fina Ernst skålarna med fina texter låg i var sitt paket som vi fick. Tusen tack kära vänner för dessa fina presenter.
Ernst Kirchsteiger varumärke

Nu går jag med nya skosulor o hoppas att det inte ska gör aå ont i foten vid promenader.
Jag lever ännu på hoppet:))