söndag 31 mars 2013

Påskfirandet 2013

Då var denna Påskhelg över...snart:) Vi har haft äldsta sonen hemma med flickvän, hela helgen. Vår yngsta son har självklart också varit en del hos oss i helgen. Helgen har bestått av att ha middags främmande. Mina föräldrar och våra söner i går...på påskbord. Idag kom Jonna hit, plus våra söner igen på mat.
Vi har även grillat korv i solskenet. :) Vi har haft en så fin helg med mycket sol. Vi har suttit och haft det skönt på vår altan och bara tagit det lugnt.

Fick göra ett avbrott för att gå in och fixa lite med efterätten till dagens middag:) Det blev en kladdkaka med vispgrädde och lite jordgubbar. Det är ett säkert kort till efterrätt:))
 
Denna påsken var då snart över, och det har varit en bra påskhelg hemmavid m familjen.
Har även hunnit med att fixa lite i husbilen:)))
 
Hoppas ni också haft en bra helg
 
Kram//D

torsdag 28 mars 2013

Scrapbooking blommor o halvpärlor

Hej alla "scrappare". Nu har jag faktiskt fått hem en hel del rosor som dekaration till scrapbooking kort av alla det slag. Nu har vi början till vår, och det ska finnas hemma allt vad blommor heter så man har till studenten, examen, bröllop mm. Vill du köpa blommor av mej...maila mig så löser vi resten så. Jag vill ha 15 kr/bukett. Blommorna är 1,5 cm & 12 st/bunt. Frakten står du för. Nedan ser du färgerna som finns. Blommorna är nya och endast uppackade för fotografering.
 Min mailadress: degens_1@hotmail.com .


Här finns även dessa fina lyxiga halvpärlor med flat baksida. Att klistra på själv.30 st/påse. Passar perfekt till ev bröllops kortet:-) 16 mm stora är dom. Frakten står du för.
Pris 40 kr
Pärlemorvita halvpärlor 5 mm. Finns oxå. Där är det 100 pärlor/påse.
Pris: 20 kr

Frakten betalar du. Jag samfraktar naturligtvis.

Mailadressen igen: degens_1@hotmail.com
Ha en fin kväll
Kram/D

GLAD PÅSK

Vill bara kika in och höra om alla är klara för Blåkulla:)) ??
Gör ett tappert försök att komma iväg...men det går inte riktigt som jag vill:) Måste ta mig till stan för att hinna äta lunch med en väninna innan jag drar vidare till Blåkulla:) Ska nog hinna med det också:) Vi kanske ses i luften på väg med nyservad kvast "/ Ha ha

Trevlig Påsk
 
Kram// D
 
 

onsdag 27 mars 2013

Påsken står för dörren:))

I går stod jag och försökte pynta vår bro. Det var inte lätt:) Jag stod där och brottades med alla björkkvistarna....som inte ville som jag ville:)) Jag hade dessutom för lite kvistar, märkte jag.  Så det blir en tur till och plocka mera ris, o sätta mer vippor:) Mitt i allt detta kom postbilen.  Jag blev så glad när jag såg att vi fått post av min kära bloggväninna Yvonne :)) i Stockholm & hennes Jakob.
Yvonne hade gjort ett så fint påskkort och stoppat i en träkniv med påskmotiv...som en tupp:) Den var så jättesöt. Jag gillar också dessa fina träknivar. Tusen tack kära vänner. Det var en fin påsk present som damp ner i " lådan". Sen var det lite spännande att öppna detta lilla kort. Det var några dra här och ta loss mig innan jag var klar:)) Min mamma brukar också hitta på såna här liknande saker. Med att dra och trycka:)) Kul överraskning tycker jag. Jag har inte sådan fantasi kan jag säga..ha ha.  Jag brukar inte skicka påskkort heller. Så jag önskar alla er kära vänner, bloggare, och läsare...Glad Påsk så här istället. Hoppas det är OK:)

Kram// D

tisdag 26 mars 2013

Lets dance 2013

Deltagarna för nya Lets Dance 2013:) Är nu presenterade.
"Let's dance"-gänget 2013 (© Scanpix)

Nu är det dags för en ny säsong av Lets Dance. Ska bli kul att se. Jag gillar att titta på detta program. Mest för att jag gillar att titta på alla deras kläder:)) Klänningarna är så fina tycker jag. Sen har jag varit mycket på dans förut. Så självklart vill jag se hur alla fixar dansstegen:) Här är då alla deltagarna.

Ha det gott

Kram// D

måndag 25 mars 2013

Sonen ( Gabriel) överraskade mej:)

I lördags överraskade sonen sin mamma o kom upp till oss över dagen :) Naturligtvis visste Kjell att han tänkte komma. Dom två planerade detta. Men!! så glad jag blev när jag såg honom komma gående mot servicehuset. Jag var precis på väg därifrån och gick rakt emot Gabriel o Kjell:))

Vi packade fikaväska och liggunderlag och drog upp till skidbacken Vittjåkk. Gabriel hade med sig 2 kompisar också. Dom körde egen bil eftersom sonen skulle stanna med oss och äta middag innan han åkte vidare hemåt igen.
Här är då alla 3 killarna på väg att åka i backen igen.

Vi hade en jättetrevlig dag i backen. Solen kom och visade sig långa stunder mellan molnen.

Lunch i restaurangen blev det också:-)
Det är så fint häruppe.Frisk luft och vackert:-)
Det finns en del olika förgårdar även uppe vid Vittjåkkbacken.

När vi kom ner till samhället efter dagen i backen, blev det en bastu innan vi åkte till vår favorit restaurang AFRODITE som ligger mitt i samhället Arvidsjaur. Är ni i farten...ska ni åka och äta här.
Afrodite är en fin restaurang som vi gillar i alla fall:)
Vi åt så gott och mycket:)
Min mat:)
Kjells mat
Gabriel valde detta smaskiga
Ett bord precis vid utgången. Inte många som väljer att sitta här dock.
Jag gillar deras taklampa skarpt. Den har ett så fint sken:)och fina färger.

Vi hade en jättefin dag även idag. Tack för att du kom o överraskade din mamma:) Gabriel.  Jag gillar såna glada överraskningar:) Snällt av dej att köra dom 24 mil t.o.r.:-) Det var verkligen enormt gjort:)  Nu ska jag ialla fall ut på en promenad i solskenet. Soliga kramar från Piteå:)

Kram// D

söndag 24 mars 2013

Myset i husbilen över för denna gången.

Vi har haft en fin helg jag och Kjell. Det har gått åt mycket med värmeljus och vanliga kronljus:) Det gäller att mysa på hög nivå, medan man kan:)
Vi fick premiär äta på dom nya fina limegröna melamin tallrikarna som jag fick i födelsedags present. Glasen hade jag köpt innan vi åkte upp, på biltema. Ni vet:)) jag gilar limegrönt i husbilen:)
Köpte en blomkruka som Kjell fyllde med grus...och i den fick jag ställa ner solcellslamporna i.
Vi hade inga snöhögar runt husbilen...så då får man hitta på nåt annat. Det funkade jättebra.
Kjell har lite svårt att ställa undan"pärlan" innan han fått tvätta av henne lite. Längst ner blev det lite gorm av det slaskiga väglaget...och det måste bort direkt! Han när noga min man. Bra är väl det.
Han gillar sin 12 volts husbilstvätt som han fick köpa sig för sina födelsedagspengar, förra sommaren:) då han fyllde 50 år:))
Här står nu nu bilen nytvättad...det lilla man kan tvätta när det är vinter. Kjell är så noga med att torka alla lister torra innan han är klar med allt. Så inget kan frysa. Här är bilen klar att slällas tillbaka i husbilsgaraget. Känns alltid lika vemodigt att komma hem och ställa undan bilen. Vi vill bara iväg igen.

Mer bilder om helgen kommer i morgon:) Nu blir det middag, lite jobb och ett em besök hos mina föräldrar och sonen efter det:) Här skiner fortfarande solen..härligt.  Hoppas ni får en fin söndag.

Kram// D

fredag 22 mars 2013

Solig dag i Arvidsjaur

I morse när vi vaknade såg det ut såhär. Det snöade stora lapphandskar:) Jaha! tänkte vi...det var den helgen. Men vi vet oxå att det vänder fort i fjällvärlden:) tur är väl det. För vid 10 tiden började molnen skingra sig och fram kom solen. Då vill man ut direkt:))
Vi tog oss en morgon promenad ner till samhället under förmiddagen. Men nog blev det bara en snabbis. För när man ser solen vill man bara tillbaka för att få sitta ute och njuta av det fina vädret:)
Vi har haft en superfin dag idag. Vi tog ut fikabröd och kaffe. Här har vi nu suttit och lapat sol:)
Vet inte om det är sant att dom hotat med sämre väder i morgon...vi får se.

Ha det gott, och trevlig helg.
Kram// D

torsdag 21 mars 2013

Husbilen på vift med oss:)

Förr om åren stod vi alltid här på Camp Gielas i Arvidsjaur. Vi stod säsong med husvagn och förgård då. Men den tiden är förbi nu:) Nu står vi här med vår lilla pärla till husbil. Idag kom vi fram till strålande sol...dock några moln på himlen. Här svänger vädret fort. Från mulet till solsken på 0-tid.
Vi har haft en fin dag. Som vi vistats ute i. Det var rejält fullt här på Campingen. Det märks att det blir fler och fler förgårdar till husvagnarna. Säsongen för husbilar har inte börjat ännu. Så vi är endast 2 st husbilar som campar tillsammans med alla husvagnar. Men snart har husbilarna tinat fram oxå:)
Detta är delar av campingen.

Ha en bra kväll
Kram// D



onsdag 20 mars 2013

Nu är husbilen fixad o klar & solen skiner

I morse kl 07.00 åkte vi från gården med vår lilla pärla, som skulle till Luleå och fixas till. Ett bälte till översängen skulle sättas, nytt sidolock, vid passagerarstolen, och en ny panel för värmereglaget. Det gick så trögt, så dom bytte ut allt. Dom är helt suveräna att ha att göra med på Husvagnscenter.
Medan vi väntade. Fick vi låna denna lilla skönhet. Nog är dom bussiga som lånade ut en bil åt oss. Så vi kunde ta oss runt i stan. Tala om att jag blev glatt överraskad när vi körde iväg med denna fina lilla bil. Det är en Toyota som följer med om man köper en stor husbil...Morelo:) Vi båda blev lite kära i den här bilen. Lagom stor stadsbil & ätt o parkera med. Det var absolut ingen studsburk heller, som vi trodde först. Perfekt stor för 2 pers.
När vi tackat för lånet o fått våra nycklar till husbilen var det dax att åka hemåt.
Mår såå bra  här på väg hem efter ett antal timmar för att invänta husbilen.
Här kan man då sitta och njuta med superfint väder. Torr o fin väg. Som sommarföre. Och pricken över i:et ....ett par nyinköpta 30 kronors solglasögon:) ha ha
Här hann jag ta ett foto av Kjell i husbilen i full gång.Vi hann bara hem så åkte dom nyinköpta limegröna"brallorna"på.  Skämt å sido. Så tycker jag att det är snyggt att dom kommit med lite färg glada byxor, även till män. Varför ska dom bara behöva ha svart hela tiden. Jag fick honom att inhandla dessa på Jula idag. Det gäller att lysa upp tillvaron:-)
Här kommer min arbetande limegröna karl:-) ut ur husbilen. Det är mycket eldragning för en elektriker. Alltid är det någon kabel som ska gömmas eller fixas på ett bra sätt. Tur är att Kjell kan:)

Hos oss lyser solen fortfarande och det känns helt underbart. Ha en fin onsdag på er:)

Kram//D